Iz srca prirode u vaš dom

šta je mermer?

Mermer predstavlja oličenje stila i mudrosti nastale u dubinama zemljine kore. Ova jedinstvena metamorfna stena se može pohvaliti mnogim vrstama koje zavise od lokacije eksploatacije i koja utiče na njihovu vrednost.

Upotreba mermera je sama po sebi umetnost savremenog života, bilo da su u pitanju podovi, zidovi, nameštaj ili nešto drugo, ovaj kamen će u vaš dom uneti snagu kraljevskih palata.

Neke od najimpozantnijih vrsta mermera su Carrara, Calacatta, Plavi Tok, Thassos White, Burdur Bež, Emeprador Light, svaki od njih čini odličan izbor i kvalitet bez premca.

šta je travertin?

Traverin je simbol lepote koja dolazi sa skrivenih mesta netaknute prirode. Ova prelepa vrsta krečnjačke sedimentne stene izvajane prirodnim izvorištima tople vode, biće prava zvezda vašeg doma.
Čitav spektar boja i nijansi kamena pokazao se kao odlično rešenje zbog svoje svestranosti u svetu arhitekture i dizajna, a zahvaljujući nizu različitih završnih obrada, traverin je inspirativan za dekoraciju prostora, oblaganje fasada, zidova i podnih površina. Bilo da se odlučite za poliranu, mat, četkanu ili antikato obradu, ovaj kamen će u svaki prostor doneti luksuz carske dvorane.

Kakvi tipovi obrade travertina postoje?

Travertin može biti odličan izbor za dekoraciju prostora, zbog toga što se može naći u nekoliko različitih završnih obrada, što omogućuje njegovu primenu u različitim stilovima dizajna.

Polirana obrada

Polirani Travertin je zaista nešto posebno, on svojim izraženim sjajem donosi luksuz i klasiku u jednom. Ova jedinstvena vrsta obrade čini kamen glatkim na dodir, a površinu sjajnom i reflektujućom.

Mat

Brušeni Travertin je sinonim za „wow efekat“, on je glatke površine bez sjaja i refleksije. Ova vrsta Travertina može biti zapunjena ili nezapunjena, u zavisnosti od Vaših želja. Prefinjeni mat izgled se postiže mašinskom obradom jedne površine ploče i čini je zaista izuzetnom.

Četkana obrada

Istančana i precizna, četkana obrada, daje prirodni izgled Travertinu, a postiže se mašinskim četkanjem površine ploče posebnim dijamantskim četkama i žicama, što mu daje rustičan, ali sofisticiran izgled. Od mat obrade razlikuje ga reljefna struktura površinskog dela ploče.

Antikato obrada

Svojevrsna antikato obrada nastaje međusobnim trenjem ploča, abrazivnog materijala i vode u posebnom rotirajućem bubnju, što nakon tog procesa daje rustičan izgled starog kamena koji je korišćen vekovima, a koji nikada ne izlazi iz mode. Antikato obrada se razlikuje od četkane po tome što su ivice ploča zaobljene.Preporuka naših eksperata je da se kamen nakon montaže zaštiti posebnim sredstvima za hidrofobiranje i zaštitu kamena.

Prirodni kamen –
Funkcionalnost inspiracije

Kvalitet garantuje prefinjen izgled koji dolazi direktno iz prirode. Ploče od prirodnog kamena učiniće svaku površinu remek delom svoje vrste. Sudar svetlosti, enterijera i ekološkog građevinskog materijala koji ne apsorbuje zračenje, učiniće svaki prostor jedinstvenim. Dugovečnost i klasika koju donosi prirodni kamen predstavlja ekskluzivnost svetske klase.

Saveti naših eksperata prilikom montaže prirodnog kamena

- Prilikom montaže pločica od prirodnog kamena preporučujemo korišćenje brzo sušećeg lepka na cementnoj osnovi (C), bez klizanja na vertikalnim površinama (T), sa produženim otvorenim vremenom (E), klasifikacije C2TE. Preporučljivo je koristiti ovaj tip lepka u beloj boji.- Neophodno je da poleđine svih kamenih pločica budu čiste, suve, bez prašine i nečistoća. Isto važi i za podloge.- Takođe je neophodno da prostorije poput kupatila pre montaže kamenih pločicaimaju adekvatnu hidro izolaciju.- Preporučujemo testiranje hidro izolacije kako bi se izbegli nepotrebni troškovi.- Kamene ploče se mogu lepiti na razne podloge kao što su malterisani zidovi, gipsani zidovi i druge vrste građevinskih podloga.- Radi što boljeg i kvalitetnijeg procesa montaže, savetujemo angažovanje profesionalnih instalatera za kamen.


ploče


61 x 30,5 x 1,2 cm

61 x 61 x 1,2 cm

Paleta proizvoda

60 x 30 x 2 cm

30,5 x 30,5 x 1 cm

10 x 10 x 1 cm

Roman pattern set

Selekcija toskana


MozaiciStepenište


Profili za oblaganje stepenika